MDRAPFE: 93,7 milioane euro pentru finantarea Start Up Nation

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Capital Uman (AM POCU), din cadrul MDRAPFE, a semnat trei contracte de finantare, in valoare totala de aproximativ 93,7 milioane euro, in cadrul apelului de proiecte de tip noncompetitiv Romania Start Up Nation.

Prin aceste proiecte, al caror beneficiar este Ministerul pentru Mediul de Afaceri, sprijinim intreprinderile sa se dezvolte si sa creeze locuri de munca in Romania. Estimam ca, dupa finalizarea activitatilor, minim 2.100 microintreprinderi si intreprinderi mici si mijlocii vor beneficia de sprijin, fiind create si mentinute minim 4.200 locuri de munca, a declarat Marius Nica, Ministrul delegat pentru Fonduri Europene.

Activitatile finantate, derulate de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), cuprind selectia planurilor de afaceri depuse de antreprenori, sustinerea implementarii planurilor de afaceri si monitorizarea acestora in perioada de sustenabilitate. Proiectele incurajeaza antreprenoriatul si ocuparea pe cont propriu, prin sustinerea dezvoltarii de intreprinderi cu profil non-agricol din zona urbana.

Beneficiarii finali ai finantarilor sunt microintreprinderi sau intreprinderi mici si mijlocii (persoane juridice) cu profil non-agricol, din zonele urbane, cu mai putin de un an de functionare, selectate pentru finantare din ajutorul de minimis conform metodologiei prezentate in proiect, care activeaza intr-una dintre cele sapte regiuni de dezvoltare mai putin dezvoltate. in plus, activitatea pentru care primesc sprijin trebuie sa corespunda unui cod CAEN mentionat ca si eligibil conform schemei de ajutor de minimis aprobata prin ordinul nr. 692/06.06.2017 al Ministrului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (publicata in Monitorul Oficial nr. 431 bis din 12 iunie 2017).

Sursa: fonduri-ue.ro