Fonduri europene 2018: Max. 38.000 Euro pentru romani care se intorc in tara sa-si faca mici afaceri, prin Diaspora Start-Up

Romani plecati in strainatate care se intorc in tara vor putea sa obtina fonduri europene de maximum 38.000 de euro, in urma unui concurs de planuri de afaceri care ar urma sa aiba loc in vara anului 2018, in cadrul unui proiect derulat prin linia de finantare Diaspora Start-Up, sustin organizatorii pe site-ul proiectului.

Potrivit sursei citate, finantarile vor putea fi acordate in urma unui intreg proces de pregatire si selectie a viitorlor antreprenori, astfel:

  • Se pot inscrie la aceste cursuri persoane care au cetatenie romana, cu domiciliul sau rezidenta in strainatate de cel putin un an, care isi au resedinta sau domiciliul in mediul rural sau in cel urban, in regiunile mai putin dezvoltate ale Romaniei, respectiv Nord-Est, Nord-Vest, Vest, Sud-Vest Oltenia, Centru, Sud-Est sau Sud Muntenia. Aceasta inseamna practic toata tara, in afara de Bucuresti si judetul Ilfov.
  • In perioada iunie -septembrie 2018 va avea loc concursul planurilor de afaceri. La concurs pot participa cu planuri de afaceri atat cursanti cat si alte persoane.
  • Sedinte de consiliere antreprenoriala de grup si individuale in care se va urmari dezvoltarea la viitorii antreprenori a capacitatii de a demara si de a conduce propria afacere.
  • Se vor organiza sedinte de consiliere individuala cu cei care isi vor deschide firmele, pentru a intocmi corect dosarul de infiintare al firmei si se va urmari depunerea documentelor la autoritati si ridicarea lor pentru incadrarea in termenele asumate.
  • Se va supraveghea intocmirea si depunerea documentatiilor specifice pentru inregistrarea fiscala a firmelor si se va urmari realizarea si depunerea documentatiilor pentru obtinerea autorizatiilor de functionare, acolo unde este cazul.
  • Antreprenorii vor fi ajutati atunci cand lanseaza o afacere, cand dezvolta un produs nou, cand isi schimba aria de competente sau cand rezultatele ii confirma ca persoane de succes, insa ei nu simt asta.

Organizatorii declara ca prin proiect isi propun imbunatatirea situatiei economice si promovarea unor locuri de munca durabile si de calitate in localitati urbane din zonele Vest, Centru, Sud Est si Sud Muntenia, judetele Hunedoara, Arad, Caras Severin, Alba, Braila, Vrancea, Buzau, Prahova, judetul Constanta, orasul Constanta si judetul Argel, orasul Pitesti.